1. Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de olie in een pan en bak hierin de broodblokjes krokant. Zet ze apart.
2. Pureer alle ingrediënten voor de kruidenolie met een staafmixer en zeef vervolgens het mengsel. Bewaar de kruidenolie in een schone afgesloten pot in de koelkast. De kruidenolie is ongeveer 1 week houdbaar.
3. Rasp de sinaasappelschil en zet dit apart. Snijd het kapje van de sinaasappel af en vervolgens de zijkanten van de schil, zodat je het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in partjes.
4. Schep de sinaasappelpartjes, tomaten, gele paprika, kappertjes, pistachenoten en ansjovis door elkaar. Strooi er peper en verse kruiden overheen. Schenk er een scheut kruidenolie op en schep alles luchtig om.
5. Serveer de salade op borden en leg in het midden de burrata. Top de salade af met sinaasappelrasp en de croutons.