Vul de plank met gerookte zalm met citroen en dille, verse kibbeling met ravigotesaus, in
plakjes gesneden haring met fijngesneden ui en augurk en verse vissalades. Serveer hier toast en stokbrood bij. En maak de volgende twee vistapas om de borrelplank compleet te maken.
Crostini met gerookte makreel
Hapje | 4 personen | 25 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram Goede Vangst gerookte makreelfiletstrips
- 1 vers stokbrood
- 6 stengels bieslook
- 200 gram Philadelphia roomkaas light
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
- 295 gram gegrilde rode paprika’s in pot
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie.
3. Verdeel de sneetjes stokbrood over bakplaat met bakpapier en bestrijk de sneetjes met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
4. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen.
5. Snijd de bieslook fijn.
6. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.
Kort gebakken knoflookgarnalen in pittige olijfolie
Hapje | 4 personen | 10 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram Goede Vangst knoflookgarnalen
- 1 citroen
- 5 teentjes knoflook
- 10 takjes verse peterselie
- 6 eetlepels g’woon olijfolie
- 1 theelepel Verstegen chilipoeder
- Versgemalen Verstegen peper en zout
Bereiden:
1. Pel en snijd 5 teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan samen met de met de knoflook. Fruit aan totdat de knoflook goed opgenomen is in de olijfolie.
3. Voeg de knoflookgarnalen toe. Bak de garnalen op hoog vuur in 2-3 minuten goed aan alle kanten gaar. Breng op smaak de chilipoeder en wat versgemalen peper en zout.