Tompouce

Ingrediënten:

  • 5 plakjes g'woon bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 scharrel eiwit
  • 100 milliliter Melkan slagroom
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram Van Gilse poedersuiker
  • 1 zakje RUF vanillesuiker
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram bramen
  • 2 bakjes rode bessen

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de plakjes deeg en leg ze op de bakplaat. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Leg een rooster op de deegplakjes zodat ze niet te veel gaan rijzen tijdens het bakken.
  3. Bak in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en krokant. Controleer tussendoor of het deeg niet te bruin wordt.
  4. Klop het eiwit los met 1 eetlepel lauwwarm water. Verwijder het rooster en bestrijk het deeg met het eiwit. Zet het deeg nog 2 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf. Meng de ricotta met de slagroom, 50 gram poedersuiker en de vanillesuiker. Strijk van de helft van dit mengsel een laag op 5 deegplakjes.
  6. Verdeel de frambozen en bramen erover (houd wat fruit apart voor bovenop). Verdeel de helft van de overgebleven ricottaroom erover en dek af met de overige deegplakjes.
  7. Garneer de bovenkant van de tompouce met het achtergehouden fruit en bestrooi met poedersuiker.