Spaanse traybake

Ingrediënten:

  • 125 gram Verstegen chorizo
    (in reepjes)
  • 750 gram zoete aardappels (geschild, in smalle partjes)
  • 3 paprika’s naar keuze (in reepjes)
  • 2 rode uien (in smalle partjes)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 2 sinaasappels (in parten, schoongeboend)
  • 600 gram Gulden Hoeve scharrel kipdijfilets
  • 5 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel g’woon paprikapoeder
  • 1 eetlepel Verstegen gedroogde tijm
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kipfilets in de lengte. Wrijf de kip in met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Rol de kipfilets op of vouw dubbel en steek vast met een prikker.
2. Verdeel de zoete aardappel, paprika, ui, knoflook en chorizo over een bakplaat. Leg de sinaasappel en kiprolletjes ertussen. Bestrooi met de tijm, zout en peper. Besprenkel royaal met de overige olijfolie. Bak 25-30 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Schep halverwege om. Haal de traybake uit de oven en serveer direct.