Lauwwarme salade van artisjok

Ingrediënten

  • 500 gram tros cherry tomaten
  • Scheutje g'woon olijfolie extra vierge
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik artisjokharten (uitgelekt)
  • 1 stukje Melkan Parmigiano Reggiano (in flinters)

Bereiden

  1. Leg de trostomaatjes in een metalen barbecue- of ovenschaaltje en schenk een scheutje olijfolie erover. Dek af met aluminiumfolie en rooster de tomaatjes circa 10 minuten op de barbecue, tot ze een beetje open knappen.
  2. Pluk de basilicumblaadjes en snijd de steeltjes heel fijn. Meng deze steeltjes met 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, oregano, zout en peper. Druppel dit over de tomaatjes en rooster nog een paar minuten verder zonder folie.
  3. Snijd intussen de artisjokharten in dunne partjes. Schep de tomaatjes door de artisjok. Hussel de basilicumblaadjes voor het serveren erdoor en bestrooi de salade met de kaas.