Roti Masala

Ingrediënten:

  • 4 Tropical rotipannenkoeken
  • 500 gram Ierse runder riblappen
  • 2 eetlepel g’woon zonnebloemolie
  • 1 ui (grof gesneden)
  • 1 vleestomaat (in stukken)
  • 1 rode peper
  • 2 Verstegen laurierbladen
  • 4 Vomar scharreleieren maat L (hardgekookt)
  • 4 aardappels (geschild, in blokjes)
  • 4 eieren (hardgekookt)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2.5 theelepel kerriepoeder
  • 300 ml Knorr groentebouillon (van 1 tablet)

Bereiden:

1. Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het op de barbecue in 8-10 minuten rondom bruin. Zet een ovenvaste (gietijzeren) braadpan met deksel op de barbecue en verwarm deze.
2. Snijd het riblappen in blokjes van 3 cm. Giet de overige olie in de warme braadpan. Schep het vlees, de ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper erdoor en bak tot de ui begint te kleuren. Giet de bouillon erbij. Leg de deksel op de pan en laat langzaam garen.
3. Prik een gaatje in de rode peper zodat deze niet open springt. Voeg de aardappelblokjes en de rode peper toe aan het vlees. Verdeel de hele eieren en sperziebonen erover en stoof afgedekt 1 1,5 uur op matig vuur. Roer af en toe om.
4. Neem de deksel de laatste 30 minuten van de stooftijd van de pan en laat het vocht iets inkoken. Zet in de tussentijd kokend water op en kook hierin de eieren zo’n circa 8-10 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en pel vervolgens de schil er af.
5. Neem de laurierblaadjes en rode peper uit de pan. Leg de Tropical rotipannenkoeken op de borden en schep daarop het vlees. Serveer met een gekookt eitje.