Moederdagboeket

Ingrediënten

  • 0.5 pak kandijkoekje
  • 6 muffins (kant-en-klaar)
  • 6 tumtums
  • 4 snoepspekken
  • 100 gram watermeloenen (dikke plak)
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen

Voor de frosting

  • 200 gram roomkaas (op kamer temperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram zachte boter

Bereiden

  1. Snijd steekschuim zo dat het in de (bloem)pot past. Verkruimel de kandijkoekjes en verdeel de kruimels als aarde over het schuim in de pot. Klop voor de frosting de roomkaas, zachte boter en de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Vul een spuitzak hiermee. Spuit frosting op de muffins.
  2. Rijg een tumtum op een satéprikker en prik daar een muffin bovenop. Rol de kabelspekken op en prik op een satéprikker.
  3. Steek of snijd bloemvormpjes uit de watermeloen. Maak fruitspiesjes van de aardbeien, blauwe bessen en de watermeloenvormpjes. Steek de lollypop petit fours en alle andere prikkers in de bloempot.

Lollypop petit fours zelf maken?

Ingrediënten

  • 12 bitterkoekjes
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels rode bessensap of
  • 2 eetlepels druivensap
  • 1 zakje botercrème (bakproducten)
  • sprinkels, gebaksdecoratie (naar keuze)

Voorbereiden

Leg de bitterkoekjes plat op het werkvlak en steek een satéprikker aan de zijkant er minimaal tot de helft van het koekje in. Roer de poedersuiker met het vruchtensap tot een dik glazuur. Voeg wat poedersuiker toe als het glazuur te dun is, voeg een paar druppels sap toe als het te dik blijft. Doop de koekjes met de bolle kant in het glazuur en laat ze op de platte kant 1 uur drogen op een stuk bakpapier.

Bereiden

  1. Bereid de mix voor botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de crème in een stevig diepvrieszakje.
  2. Knip een heel klein puntje van het zakje af en spuit lijntjes of stippels op het glazuur. Garneer met de gebaksdecoratie. Serveer de lollypop petit fours in de pot