Mexicaanse tortillawraps

Ingrediënten:

  • 8 Santa maria tortillawraps
  • 1 zakje Santa Maria fajita kruidenmix
  • 600 gram scharrel kipfilet (in blokjes)
  • 0.5 rode ui (in halve ringetjes)
  • 1 rode puntpaprika (in kleine reepjes)
  • 1 bakje Vomar verse guacamole
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel

Voor maïssalade:

  • 600 gram g’woon maïs uit blik
  • 1 snufje Jozo keukenzout
  • 1 limoen (in 4 partjes)
  • 100 gram Salakis Classic Greek fetakaas (verkruimeld)
  • 3 takjes koriander (fijngehakt, naar smaak)
  • 1 snufje Verstegen chilipoeder
  • 1 eetlepel g’woon mayonaise
  • 2 eetlepels Melkan roomboter ongezouten

Bereiden:

1. Giet en spoel de maïs af. Verwarm een pan en laat hierin de boter smelten. Voeg de gemalen chilipoeder en de maïs toe en roer met een lepel door. Laat een paar minuten bakken op medium vuur. Plaats de maïs in een kommetje en voeg de mayonaise en zout toe. Roer dit goed door elkaar.
2. Top de salade af met een partje limoen, de verkruimelde fetakaas, wat versnipperde koriander en eventueel extra chilipoeder.
3. Verhit een grote pan met olie en bak de kipreepjes op hoog vuur totdat ze bruin kleuren. Voeg vervolgens de fajitakruiden, rode ui en puntpaprika toe. Zet het vuur lager en laat een paar minuten mee sudderen totdat de kip gaar is. Beleg de wraps met de guacamole en het kipmengsel. Serveer met de maïssalade.