Tagliatelle met tuinbonen en pancetta

Ingrediënten

  • 1.5 kilo g'woon tuinbonen extra fijn
  • 350 gram g'woon tagliatelle
  • 150 gram Crudi parmaham
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel tijm
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • g'woon olijfolie traditioneel (om te besprenkelen)

Bereiden

  1. Kook de tuinbonen 5 minuten, giet ze af, bewaar wat kookvocht en spoel koud water over de bonen. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Pureer de helft van de gare tuinbonen met 1 eetlepel kookvocht. Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan.
  3. Schep de tagliatelle om met de tuinbonenpuree, kookroom, tijm, zout, peper, de hele tuinbonen en de helft van de Parmezaanse kaas. Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met de rest van de kaas. Besprenkel met olijfolie.