kaas rookworst

Ingrediënten:

  • 2 verse rookworsten Noordwoudse kaas
  • 250 gram Kramer naturel zuurkool (gekookt)
  • 4 witte puntjes
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 100 gram Vomar gerookte ontbijtspekreepjes
  • 2 eetlepels Marne Dijon scherpe mosterd
  • 1 eetlepel g’woon mayonaise
  • 2 g’woon zoetzure augurken middel (in plakjes)
  • 4 eetlepels Go-Tan gebakken uitjes (kant-en-klaar)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie en bak hierin de spekjes een beetje uit. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Kook de verse rookworsten volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak ondertussen de broodjes in 8 minuten lichtbruin in de oven. Laat ze even afkoelen en snijd ze open.
  3. Verwarm tegelijkertijd de zuurkool op een lage stand en voeg de spekjes er aan toe. Roer van de mosterd en mayonaise een sausje en besmeer hiermee de broodjes.
  4. Beleg ze met een beetje zuurkool en hierop een halve worst. Serveer met augurk en gebakken uitjes.