750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
circa 700 gram rodekolen (uitgelekt, pot)
1 sinaasappel (schoongeboend, rasp en sap)
circa 3 eetlepels bosvruchtenjam
4 eetlepels verse koriander (gehakt)
25 gram boter
4 plakken zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
Extra nodig:
kookring (10 cm ø)
Bereiden
Kook de aardappels met zout gaar. Verwarm de rodekool.
Stamp de gare aardappels met de rodekool, sinaasappelsap en -rasp, jam, zout, peper en de helft van de koriander en houd warm.
Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter, bak de tartaartjes hierin 2-3 minuten per kant en zet ze op een bakplaat.
Verdeel de geitenkaas erover en bedruppel met de honing. Zet de tartaartjes onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
Vet de kookring in of en verdeel de stamppot in 4 porties in de kookring of vul 4 bakjes (bekleed met vershoudfolie) ermee en keer om op borden. Leg de tartaar erop en bestrooi met de rest van de koriander.