Dep de garnalen droog. Verhit de boter in een ruime pan en roerbak de garnalen in 3-4 minuten roze. Schep uit de pan.
Start met het maken van de soep: maak de groenten schoon. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika’s en tomaat in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Verhit 2 el (olijf)olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, paprika en knoflook toe en bak 3 minuten mee op middelhoge temperatuur. Voeg de bouillonblokjes, tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 minuten koken op lage temperatuur. Pureer de soep met een staafmixer.
Meng de bieslook en het citroensap door de garnalen.
Schep in het midden van de soepborden een bergje garnalen. Giet de soep eromheen. Bestuif met een snufje cayennepeper. Maak af met wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.