Romige spinaziesoep

Ingrediënten:

  • 500 gram spinazie (panklaar)
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
  • 100 gram Melkan roomboter ongezouten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 750 ml Maggi groentebouillon
  • 200 ml Melkan crème fraîche

Benodigdheden:

  • Tefal Infinte kookpannenset
  • Tefal Infinte wokpan

Bereiden:

  1. Verhit de helft van de boter in de grootste pan uit de Tefal Infinite kookpannenset en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de spinazie toe. Laat dit 2-3 minuten zachtjes koken.
  2. Verhit de rest van de boter in de Tefal Infinite wokpan en wok hierin de champignons circa 3 minuten op de hoogste stand. Schep de helft van de champignons en de helft van de crème fraîche door de soep en pureer de soep glad.
  3. Serveer de soep in een kom, en garneer met de rest van de champignons en de overige crème fraîche.