Header

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Bekleed hiermee een taartvorm en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de peen, asperge en bosui in gelijke stukjes en meng met elkaar. Snijd de spinazie fijn, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche en driekwart van de geraspte emmentaler. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt.
  5. Bak de quiche in circa 40 minuten in de oven. Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauwwarm en neem de quiche in punten mee in een lunchbox.

Ingrediënten

  • 6 plakjes g'woon bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 bospenen (geschild)
  • 6 Nature's Pride groene mini asperges
  • 4 bosuitjes
  • Handje spinazie (gedroogd, gewassen)
  • 4 Vomar scharreleieren maat M (losgeklopt)
  • 200 ml Melkan crème fraîche
  • 150 gram emmentaler (geraspt)
  • Zout en peper